Glede na število sončnih dni v letu, spadajo Kvarnerski otoki med najbolj sončne predele Evrope, zato so lahko tudi odlična destinacija za spomladanske potepe. Pridružite nam se pri odkrivanju edinstvenih naravnih znamenitosti ter kulturne dediščine otokov, katero bomo odkrivali s križarjenjem med otoki in kolesarjenjem po otokih.

 

Trajanje:  5 dni ali 6 dni

Odhodi: April/Maj/Junij/September/Oktober

Stopnja zahtevnosti: Srednja

Cena na osebo (brez vodnika): za 5 dni 339€, za 6 dni 389€

Cena na osebo (z vodnikom): za 5 dni 389€, za 6 dni 439€

Minimalno št. ljudi:  19

Maksimalno št. ljudi: 25

 

Cena vsebuje:  4 ali 5 polpenzionov (zajtrk in večerja na ladji), namestitev na ladji v dvoposteljnih kabinah, vključno s posteljnino in brisačami, na ladji so trije tuši in trije wc-ji, slovenskega vodnika, ki kolesari s skupino (za potovanje z vodnikom)

Doplačila:  luške in turistične pristojbine 35 € (na licu mesta), vstopnina Eko-centar Caput Insulae-Beli 6€

 

Kratek program:
Prvi dan: Otok Krk (Krk – Malinska – Vrbnik – Baška, 51 km s kolesom)

Zbor v mestu Krk (zagotovljeno brezplačno parkirno mesto), po namestitvi na ladji, kolesarjenje do Malinske nato do Vrbnika vse do Baške. V Baški večerja in nočitev na ladji.

1 2 3

Drugi dan: Otok Rab ( Lopar – Rab, 35 km s kolesom)

Po zajtrku, se z ladjo odpravimo do otoka Raba natančnejše do Mesta Lopar. Od tam se kolesarjenje prične in se nadaljuje do konca otoka do mesta Mešnjak, od koder se potem vrnemo v mesto Rab, kjer imamo nočitev in večerjo na ladji.

4 5 6

Tretji dan: Otok Pag ( Lun-Novalja-Kolan-Novalja, 40 km s kolesm)

Zjutraj pot nadaljujemo z ladjo in sicer do otoka Paga. Izkrcali se bomo v mestu Lun, od tam s kolesi nadaljevali proti Kolanu kjer si bomo ogledali sirarno in poskusili slavni Paški sir. Po degustaciji se bomo odpravili v Novaljo. Večerja in nočitev na ladji.

7 8 9

Četrti dan: Otoka Mali Lošinj in Cres (Mali Lošinj – Cres – Merag, 66km s kolesom)

Po zajtrku plovba do otoka Mali Lošinj. Kolesarjenje začnemo v mestu Mali Lošinj do mesta Osor, kjer prečkamo na otok Cres in nadaljujemo kolesarjenje do mesta Cres in nato do mesteca Merag. Večeja in nočitev na ladji.

10 11 12

Peti dan: Otok Krk (Valbiska – Krk, 10km s kolesom)

Po zajtrku plovba do otoka Krk. Izkrcali se bomo v Valbiski in se nato s kolesom odpravili do mesta Krk kjer bomo z ogledom mesta zaključili naše popotovanje.

13 14 15

Program ob dodatnem šestem dnevu ostane prve štiri dni isti.

Peti dan: Otok Cres (Merag-Niska-Sv.Petar-Beli, 32km s kolesom)

Po zajtrku se s kolesih odpravimo do vasice Beli skozi Nisko in Sv. Peter. Za vse zainteresirane bo mogoč obisk ekološko-raziskovalnega centra za zaščito narave, kjer je še eno med zadjimi prebivališči beloglavega jastreba. Nočitev in večerja na ladji.

16 17 18

Šesti dan: Otok Krk (Glavotok-Krk, 16km s kolesom)

Po zajtrku plovba do otoka Krk. Izkrcali se bomo v Glavotoku in se nato s kolesom odpravili do mesta Krk kjer bomo z ogledom mesta zaključili naše popotovanje.

19 20

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi možnih posebnih vremenskih razmer.

 

Prosimo vas, da vašo udeležbo sporočite na tel. 041-600-742, na e-pošto info@udosport.si ali izpolnite prijavnico TUKAJ.