udo-sport (6)Kolesarjenje bomo začeli v Kozini, od koder nas bo pot popeljala skozi dolino Glinščice v Trst (tudi bivša želežniška proga). V Trstu se bomo priključili na Parenzano, ozkotirno slikovito železniško progo, ki je povezovala Trst, Koper, Izolo in prehajala v zaledje Istre: Buje, Grožnjan, Motovun vse do Poreča. Izgradili so jo Avstrijci leta 1902, po prvi svetovni vojni  je prišla v last Italijanov, ki so jo leta 1935 zaprli, tire pa odstranili  in jih odnesli v Abesinijo. Danes  123 km poti z mostovi, viadukti, predori in nasipi predstavlja eno najbolj privlačnih MTB poti v Evropi. Po Parenzani bomo kolesarili vse do Poreča.

Trajanje:  3 dni

Odhod: April/Maj/Junij/September/Oktober

Stopnja zahtevnosti: Srednja

Cena:   –     skupina do 4 osebe 170€ /osebo

  • skupina od 4 do 6 oseb 150€/oseboudo-sport (9)
  • skupina od 6 do 8 oseb 135€/ osebo

Možnost dodatnega dne nočitev z zajtrkom v Vrsarju hotel*** doplačilo 40€.

 

Cena vsebuje: 1x nočitev v dvoposteljni sobi z zajtrkom v Hostlu***, 1x nočitev v apartmaju*** , 1x kosilo in vino na kmečkem turizmu, vodenje in spremstvo, zavarovanje, spremstvo s kombijem, prevoz koles na izhodiščno mesto, kolesarsko darilo.

 

Kratek program:

Prvi dan: Štart v Kozina skozi dolino Glinščice do Trsta nato po Parenzani v Koper, zaključek v Luciji – Portorož. Nastanitev v bike hostlu Soline*** (55km)

novo1

Drugi dan: Po zajtrku se pot nadaljuje iz Lucije, mimo Portoroža, Pirana (ogled mesta) in nazaj v  Portorož, skozi Sečovlje, Kanegre (postanek za kopanje) Buje do Grožnjana. Namestitev v apartmaju***.  (44km)

novo2

Tretji dan: Po zajtrku se bomo odpravili po Parenzani iz Gražnjana, Livade, Motovuna, Vižinade do Poreča. (58km)
novo3